SPMU

Wat is een (SPMU) semi permanente make-up behandeling

Permanente make-up is een zachte vorm van pigmenteren waarbij we met een naaldmodule uiterst veilige pigmenten inbrengen in de lederhuid. Zo accentueren we de natuurlijke schoonheid op een mooie, naturelle manier. Het resultaat is een mooie make-up die past bij jouw gezicht en steeds netjes blijft zitten.
We behandelen doorgaans wenkbrauwen, ogen en lippen, elk met hun specifieke technieken.
Wij werken bewust met machines die we vrijwel gevoelloos afstellen alsook met een verzachtende zalf die mogelijke pijn bijna volledig wegneemt. Zo garanderen wij jou een maximaal comfort. 
Het gevoel bij het pigmenteren van een eyeliner wordt als prikkelend omschreven.
De lippen zijn van nature gevoelig waardoor deze behandeling minder comfortabel kan aanvoelen. Iedereen heeft een andere pijngrens. De ene persoon zal dit dus als pijnlijk ervaren, de ander als een beetje onaangenaam. 
Verschillende factoren spelen hierin een rol, onder andere hoe snel jouw lymfeklieren de pigmenten afvoeren, hoeveel je in de zon ligt enz. Voor de wenkbrauwen raden we een jaarlijkse correctie aan om ze continu mooi te houden. Lippen kunnen tot 3 jaar mooi blijven.
Een eyeliner in kleur of bruintinten vraagt een jaarlijkse of tweejaarlijkse correctie. Een zwarte eyeliner kan 3 tot 5 jaar mooi blijven. 
  • Wenkbrauwen: Epileer je wenkbrauwen niet voor de behandeling. Zo zien we de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen en shapen we je wenkbrauwen tijdens de behandeling.
Verf je ze altijd? Doe dit dan voor je behandeling, want de twee weken erna mag dit niet. Je kan ook even stoppen met verven zodat we een goed zicht op de natuurlijke haarkleur krijgen.
  • Ogen: de eerste week na je behandeling mag je geen mascara aanbrengen. Tip: verf je wimpers voor je behandeling
  • Lippen: ooit last gehad van een koortslip? Belangrijk! Dan haal je op doktersvoorschrift Aciclovir bij de apotheek. Dit neem je 2 dagen voor je behandeling, de dag zelf en 2 dagen nadien in. 
Een goeie nazorg is essentieel voor een mooie genezing en het gewenste eindresultaat. Wat je wel en niet mag doen, beschreven we specifiek bij elke behandeling. Sowieso moet je de eerste dagen regelmatig zalf aanbrengen en zwemmen, sauna, zon en zonnebank vermijden. 
Hou er ook rekening mee dat het pigment na de behandeling donkerder zal zijn en je huid tijd nodig heeft om het pigment goed op te nemen. 
Tip: plan je behandeling niet in vlak voor je trouw of een belangrijk event. Net voor je zonvakantie langskomen raden we ook af. 
Niet tevreden van een eerdere permanente make-up behandeling? Dan kunnen we die in de meeste gevallen verwijderen of camoufleren. In dit geval kom je eerst langs voor een intakegesprek. Dan bekijken we samen wat de mogelijke behandeling is.
Hoeveel sessies we nodig hebben om je permanente make-up te verwijderen hangt af van volgende zaken: 
  • Kwaliteit van de ingebrachte pigmenten (hoe slechter, hoe moeilijker)
  • Aantal keren dat de plaats al behandeld werd
  • Of men te diep werkte in de huid
  • De plaats die behandeld werd (wenkbrauwen, ogen, lippen)
Wij doen dit enkel met détatoeage, geen laser. Zo halen we alle kleuren uit de huid zonder je lichaam te belasten en creëren we slechts een minimale schaafwonde. Je lichaam stoot de pigmenten via het huidoppervlak af in tegenstelling tot laser waarbij sommige kleuren moeilijk te verwijderen zijn. Bij laser gebeurt de eliminatie via het lymfesysteem, wat belastend kan zijn voor je immuunsysteem. 
Belangrijk: na détatoeage heb je de eerste week een donkere korst. Die mag je niet aanraken, nat maken en moet je goed verzorgen met een helende zalf wanneer de korst van de huid valt.